Container Table - både inomhus och ute..

                          


Jag tycker att Container table från Moooi är ett riktigt häftigt och stilrent bord som går att använda till mycket. Tack vare sin bordsskiva i high pressure laminate går bordet även bra att använda utomhus och det finns många olika varianter av bordet.

Marcel Wanders har designat det och man fyller foten med sand eller vatten för att det skall bli stabilt och det går att få bordet i färgerna vitt, svart, grått och wengé. Jag tycker att Container table är för fint (och dyrt) för att användas utomhus utan jag skulle själv vilja ha det som ett sidobord till soffan eller liknande.


                                         
0 kommentarer

Kandelabern Ghost - tidlös och modern på samma gång.

 

Det är helt otroligt vilka märkliga saker det finns när det kommer till inredningsdetaljer! Hittade precis kandelabern som kallas för Ghost och den är verkligen unik. Kandelabern är gjord i akrylplast och har ett infräst mönster. På något sätt så känns denna pjäsen tidlös men även väldigt modern och den ger samtidigt en känsla av mystik...

Kandelabern går att köpa i de flesta inredningsbutiker, bland annat på svenssons.se och priset ligger på 595:-

0 kommentarer

Inspirationen kom tillbaka med Aristo dogs!


Jag har inte haft någon inspiration till att blogga på den senaste tiden men nu börjar jag känna suget efter att skriva igen! Nästan varje dag går jag förbi en liten inredningsbutik som ligger i samma byggnad som jag jobbar och en dag så fick jag syn på dessa små hundar i deras skyltfönster. Min första tanke: Var skulle jag placera en sådan hemma? Jag tyckte alltså inte att de var vidare snygga men efter att jag har passerat dem i två veckor så har de växt betydligt och nu börjar ha-begäret att växa :-)

 


Aristo Dogs är ett samarbete mellan Goebel och den belgiska konstnären Thierry Poncelet och figurinerna kallas för blandraser mellan hundar och ståtliga porträtt. Idén fick Poncelet när han ville liva upp en målning av en adelsdam och bestämde sig för att måla dit sin hunds huvud. Man kan ju undra vad adelsdamen tyckte om detta?Figurinerna är gjorda i handmålat porslin och är cirka 18 cm höga. De finns i flera utföranden och priset ligger strax under 500:-
0 kommentarer