Louis Poulsens Kotte

Louis Poulsens PH kotte är designad av Poul Henningsen och är ett exempel på ett utmärkt hantverk och är helt underbar enligt mig. Den består av 72 "löv" som är fästa på 12 stålbågar och inte ur någon vinkel går det att se ljuskällan eftersom varje rad är snedförskjuten gentemot den föregående, de täcker alltså upp för varandra. Löven riktar och reflekterar ljuset så att ljuset kommer både på själva armaturen samt att det ger en distinkt och 100 % bländfri belysning. Kotten går att få i koppar och rostfritt stål och antingen som borstad eller mattlackerad.Kotten är ett riktigt klassiskt mästerverk och den togs fram för mer än 40 år sedan. Den togs först fram för en restaurang i Köpenhamn som kallas Langelinie Paviljong och de hänger där än idag.

 

Enda "felet" med Kotten är att den kostar en rätt stor slant, runt 60 000:- får man betala för denna underbara lampa.

1 kommentar

Grass vas!

Jag skulle vilja tipsa om en riktigt rolig och intressant vas som jag hittade häromdagen. Den heter Grass vas och är från varumärket Normann Copenhagen. Samtliga av vaserna är handgjorda och detta skapar en varation och en unik karaktär hos vaserna. Grass vas finns i tre storlekar, alla har samma höjd men olika vidd och är gjorda i glaserat stengods. Vasen används främst till Snittblommor men kan även vara snygg tom.Jag tycker själv att denna vasen kanske inte kommer till sin fulla rätt i ett fönster utan förtjänar att stå på ett bord eller någon annanstans där den får vara lite i fokus. Den kan till exempel vara jättefin att använda till middagsdukningar eller varför inte ha den som ett grönt inslag i badrummet. Genom att byta snittblommorna i den så förändrar man utseendet på hela rummet och det ser verkligen ut som att blommorna växer upp ur gräset.

0 kommentarer

Stripe Border från GANT - en bra accessoar på stranden

Nu när sommaren närmar sig så är det tid att fylla på handduksskåpet så att det finns gott om badlakan att ta med sig till stranden. Det kan även vara bra att uppdatera handdukarna i badrummet med lite somriga färger. GANT har en hel del fina handdukar och de är av väldigt bra kvalité och blir faktiskt bara skönare för varje gång man tvättar dem. En bra sak med GANT´s handdukar är att de finns i 4 olika storlekar - en i gästhandduk storlek, en i vanlig 50*70 storlek, en i duschhandduk storlek och den största modellen är badlakanen. Jag tycker själv att handduken stripe border är den finaste och denna kan ni se här nedan i ett antal färger men det finns många fler färger att välja mellan.

                            Handdukar brun & coral     Stripe border i turkos och brunt
Handdukar brun & coral Stripe border i brunt och korall
Bilder:Eastcoastinterior.se

Om man inte gillar ränderna så finns även mer enfärgade handdukar från GANT men de kommer i senare inlägg...
1 kommentar