Fågelfärger från AlcrosAlcros tionde kulörkollektion är framtagen av Li Edelkoort och omfattar 31 färger. Alla färger är inspirerade av fåglar och färgskalorna delas upp i olika grupper. Jag gillar de flesta av kulörerna som ingår i kollektionen och det finns mycket att välja mellan men det jag gillar mest är nästan att de är framtagna efter fåglarnas färger.Färgerna inom gruppen Baby birds är en mjuk och varsam värld av klara och optimistiska kulörer. Denna gruppen är inspirerad av den duniga känslan av charmiga fågelungar.
Urban birds är inspirerad av stadsfåglar med en mörk och färgad betonggrå nyans.Coktail birds är inspirerade av exotiska burfåglar och utifrån dessa har de tagit fram dämpade och mjuka pasteller som ger en touch av rokoko. 
I gruppen Rural birds kommer inspirationen från fåglarna på gården, som till exempel tuppar och hönor. Här ligger fokus på äkta, ärliga och lokala kulörer Weaver Birds väver samman sina bon med det materialet de kan hitta. Detta uppmuntrar till att ge gamla föremål nytt liv genom färg och därför är kulörerna inom denna gruppn varma och artistiska med en hög densitet.
Singing birds färger är tänkta att ge färg åt en vanlig dag och skapa ett leende. Färgerna är mellanljusa, lätta att använda och tänkta som plötsliga accenter i rum som för övrigt är relativt neutrala.Färgerna i Black birds är inspirerade av de svarta fåglarnas skimrande fjäderdräkter. Korpar, kråkor och skator inspirerar till nya nyanser av svart och med hjälp av dessa kan man ändra rummets utseende på ett radikalt och provokativt sätt.
1 kommentar
Anonym

gillar dessa!